ZwangerFit

ZwangerFit is een combinatie van Pilates en zwangerschapsgym. Tijdens de bijeenkomsten besteden we aandacht aan het zwanger zijn, de bevalling en de eerste periode met je kindje. Je krijgt ademhalings- en ontspanningsoefeningen en we doen oefeningen om je rug-, buik- en bekkenbodemspieren te versterken zodat je goed voorbereid bent en in conditie blijft.

De beste tijd om te starten is vanaf de 26ste week van je zwangerschap. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van een uur en de kosten bedragen 95 euro. Persoonlijke aandacht staat centraal en daarom krijgt u les in een klein groepje van maximaal 4 vrouwen. Het minimum aantal deelnemers is 3.

                    

Gezond bewegen is niet altijd even gemakkelijk tijdens je zwangerschap. Als je gewend bent om te sporten zul je een stuk langzamer zijn met je dikke buik. Je kunt, zolang er geen klachten zijn, gewoon doorgaan met je sport. Maar in de loop van de zwangerschap moet je een stapje terug doen.

Als je niet sportief bent aangelegd kun je toch aan de gewenste lichaamsbeweging komen door bijvoorbeeld de fiets te nemen naar je werk of de supermarkt, door de trap te nemen in plaats van de lift, door het huishouden te doen of een middagje te tuinieren; en natuurlijk door elke dag een lekkere wandeling te maken.

Babymassage

  Een baby is veilig 9 maanden gewiegd en gevoed in de baarmoeder. Dan wordt hij geboren en krijgt hij te maken met veel nieuwe indrukken. Een baby zoekt contact met je maar kan nog niet praten. De enige taal die een baby kent is de lichaamstaal.

Maak op een ontspannen manier contact met je kindje. Het masseren is niet moeilijk en vereist geen speciale deskundigheid. De kosten bedragen 50 euro voor 4 lessen van 45 minuten. De lessen gaan door bij een minimum aantal deelnemers van 3.

Babymassage heeft een gunstige invloed op de ontwikkeling van de hersenen, ademhaling, lichaamsgroei, spijsvertering, slaap en het immuunsysteem. Tijdens iedere bijeenkomst wordt er naast de massage van de baby ook aandacht besteed aan thema's zoals het dragen of tillen van de baby, buik- en darmkrampjes, onrustige baby's, en het gebruik van de draagdoek.

Aanmelden

Voor meer informatie over een van beide lessen of om je aan te melden kun je contact met mij opnemen via het telefoonnummer 0317 - 426 176. Afhankelijk van je zorgverzekering en pakket worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Controleer dit bij je zorgverzekeraar. Zie voor informatie over de vergoeding van fysiotherapie per zorgverzekeraar ook de links die staan op het tabblad Contact.