Rugklachten

1 op de 3 Nederlanders heeft wel eens problemen met zijn of haar rug. Vooral in de leeftijdsgroep van 35 tot 55 jaar komen rugklachten vaak voor. Gelukkig verdwijnen de klachten in veel gevallen vanzelf na 4 tot 6 weken. Maar bij 5 tot 10% van de gevallen zijn de klachten blijvend.

Natuurlijk is het uitermate belangrijk om regelmatig te bewegen om klachten te voorkomen. Maar heeft u desondanks ernstige rugklachten, dan kunt u gelukkig bij mij terecht. Ik heb jarenlange ervaring met de behandeling ervan.

De behandeling bestaat uit adviezen en oefeningen gericht op uw houding en uw dagelijkse activiteiten, en specifieke oefeningen voor die problemen die u tijdens het bewegen ervaart. U wordt zo begeleid dat u bij eventuele nieuwe rugklachten zelf weet wat u het beste kunt doen.

Bij acute klachten zullen de oefeningen uw pijn niet onmiddellijk laten verdwijnen, maar ik kan er wel voor zorgen dat u zich beter voelt. Bij chronische of langdurige klachten leveren de oefeningen aantoonbaar positieve resultaten op.

Bent u voor een bezoek aan mijn praktijk onderzocht door een specialist in het ziekenhuis en zijn daar foto's genomen (Röntgen of MRI), vraag deze dan op en neem ze mee.