Core Power Fysio

Core Power Fysio helpt je een sterk lichaam te ontwikkelen met een stabiele basis. Door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht kunnen verschillende effectieve oefeningen gerealiseerd worden ter verbetering van je rompstabiliteit. En dat straal je uit. 

Filosofie en methode van Core Power Fysio

Core Power wordt sinds kort veel in de topsport gebruikt en is daarnaast bekend van televisieprogramma's als Obese. Zo maakt het Nederlands voetbalelftal gebruik van deze succesvolle methode. Waarom? Door consequent de rompstabiliteit te trainen krijg je controle en balansbeheersing over je rug, bekken, heup, knie en enkel. Je bent niet alleen minder vatbaar voor blessures maar je verbetert ook je sportprestaties. Test het uit!

Trigger Point Massage

De oefeningen worden gecombineerd met Trigger Point massage. Triggerpoints zijn voelbare plekken in het spierweefsel die plaatselijk in het lichaam pijn veroorzaken.

Als spiervezels continue aangespannen zijn wordt lokaal de bloedcirculatie gehinderd en hopen afvalstoffen zich op. Door Trigger Point massage doorbreek je de blokkade, raken spieren minder snel verzuurd en wordt de zuurstof-opname in de spier gestimuleerd. De methode is ook zeer effectief bij patiënten met langdurige pijn-problemen.

Sport en Dans Coaching

Vaak zie je dat talentvolle kinderen vanaf ongeveer hun 12de jaar voor het eerst te maken krijgen met aspecten van topsport zoals toenemende trainingsbelasting, meer wedstrijden of optredens, blessures, het omgaan met verwachtingen, spanning, teleurstelling en kritiek. Het is belangrijk om iemand naast je te hebben staan die je fit houdt en vrij in je hoofd. Plezier in wat je doet blijft immers de basis.